Herkku-Särki -kukkakaalikeitto
4 annosta

Valmistusaika: 20 minuuttia

Ainekset:

1 kukkakaali

1 kasvisliemikuutio

100 g maustamatonta tuorejuustoa

1 purkki Jounin Herkku-Särkeä

suolaa

jauhettua valkopippuria

Pinnalle: ruohosipulia ja tilliä


OHJE:

Pilko kukkakaali pieniksi nupuiksi ja huuhtele ne.

Laita kukkakaalin nuput kattilaan ja lisää vettä sen verran, että ne peittyvät. Laita joukkoon kasvisliemikuutio.

Keitä muutama minuutti, kunnes kukkakaalit ovat pehmeitä.

Silppua sillä välin ruohosipuli ja tilli. Valuta Jounin Herkku-Särki -säilykkeestä mausteliemi talteen. Pieni Jounin Herkku-Särjet sopiviksi suupaloiksi.

Kun kukkakaalit ovat pehmenneet, nosta kattila pois liedeltä ja valuta niiden keitinvesi talteen. Laita kukkakaalinnuput takaisin kattilaan ja soseuta ne sauvasekoittimella. Lisää n. puolet keitinvedestä pikkuhiljaa, koko ajan samalla sauvasekoittimella sekoittaen. Lisää tuorejuusto. Laita kattila takaisin liedelle ja kiehauta. Lisää soseutettuun keittoon suolaa ja valkopippuria, sekä Jounin Herkku-Särki -lientä oman maun mukaan. Mikäli keitto tuntuu liian jämäkältä, voit lisätä vielä keitinlientä. Kiehauta ja tarkista maku.

Jaa keitto kiehuvan kuumana neljälle lautaselle, ja asettele päälle Jounin Herkku-Särki -palat. Ripottele pinnalle vihersilppu. Tarjoa tuoreen ruisleivän kanssa! (Ihanaa myös keittoon dipattuna!)


Pientä tulisuutta keittoon saat käyttämällä Jounin CHILI Herkku-Särki -säilykettä.