Tietoa meistä

Herkku-Särki on Keski-Pohjanmaalla, Toholammilla toimiva kalalaitos, joka käyttää tuotteissaan lähialueen järvien sekä Itämeren särkeä. 

Särjen purkituksen taustalla on idean isä Jouni Kangasvieri, joka innokkaana kala- ja erämiehenä halusi tuoda oman, herkullisen, purkitetun särkensä jokaisen suomalaisen ruokapöytään. 

Yrityksen toiminta alkoi kevät-talvella 2017, ja ensimmäiset purkit Jounin Herkku-Särkeä myytiin jo huhtikuun 2017 loppupuolella. Jouni itse tituuleeraa särkeänsä "superfoodiksi", sen hyvien ravintoarvojen sekä sen ekologisuuden takia; särkikalan kanta Suomen vesistöissä on vahva, ja suurina kantoina ne voivat edesauttaa vesistöjen rehevöitymistä. Tämä takia särki onkin kestävä valinta ruokapöytään.  WWF:n kalaopas suosittelee särkeä ruokakalaksi samoista syistä.

Herkku-Särki haluaa tukea kestävää kehitystä sekä edistää suomalaista ruokakulttuuria mausta ja laadusta tinkimättä.